Voorstellen


Jordy Wilken werd in 1994 geboren en werd al op jonge leeftijd omgeven door paarden. “Het begon door mijn opa, die fokte paarden. Al snel werd ik op een fokmerrie gezet en daarna was ik om. Ik kreeg mijn eerste pony Coshita van mijn opa en toen ik een beetje kon rijden, gingen we naar wedstrijden. Ik wist nooit van tevoren hoe het zou gaan; of ik viel er af, of ik had drie weigeringen, of ik won. Het was heel leerzaam. Na Coshita volgden andere pony’s. Als je er eenmaal inrolt, wil het gek lopen wil je er weer van af komen. Ik ben er nooit meer van af gekomen.”

De erelijst van Jordy Wilken is inmiddels al behoorlijk lang. Hij begon bij de pony’s en reed daarna in het Nederlands eventing team van de Junioren en Young Riders. In 2015 werd hij Nederlands kampioen eventing bij de Young Riders en behaalde hij een zesde plaats met het team op het EK. In 2016 en 2017 maakte hij deel uit van het KNHS Talententeam. In 2017 was hij lid van het Bavaria 0.0 eventingteam. Hij debuteerde in 2016 in het Nederlands eventing team dat deel uitmaakte van de Nations Cups en vertegenwoordigde Nederland ook in 2017, met als beste resultaat een prachtige vierde plaats tijdens de Nations Cup in Wiener Neustadt.


In 2018 werden ze in Waregem (BEL) 5e in de Nations Cup. Dit was ook het jaar waar Jordy Nederlands kampioen werd in de klasse Z met Amerillo.

In 2019 won Jordy silver bij het Nederlands Kampioenschap Senioren 4*. In Emmeloord won hij de 3*L.  


En wat een jaar was 2020! We werden 2e bij de Nationscup in Strzegom (POL). Met goede resultaten werd TEAMNL winnaar van de Nationals Cup 2020. Ook individueel reed Jordy een heel sterk jaar. Burry liep het hele seizoen een foutloze cross en een top 15 klassering. Met als hoogtepunt een 2e plaats in de 4* in Strzegom.  Wilbert Bo kwam het team versterken en hun wonnen de laatste wedstrijd van dit seizoen. 


2021 begon meteen goed. Jordy won in April zijn eerste 4* met Burry. Tussentijds werden er twee nieuwe toppers aan het team toegevoegd. Curaçao begon het jaar met een 2* en liep daarna hele goede klasseringen in de 4*. Bertie is ook nieuw en verscheen in diverse 3* wedstrijden aan de start. Jordy en Bertie worden al een echt team en wie weet wat de toekomst voor hun dan nog brengt!


Burry draaide ook dit jaar een erg goed seizoen. Hij liet Jordy zijn grote droom uitkomen: Van start gaan in een 5* (!!!) en die goed uit kunnen rijden. Er zijn maar weinig mensen in Nederland die dit is gelukt en op dit moment zijn ze de enige combinatie op dit niveau. 


Wil je ook les van Jordy?  Neem dan contact met hem op via het contactformulier