Voorstellen


Jordy Wilken werd in 1994 geboren en werd al op jonge leeftijd omgeven door paarden. “Het begon door mijn opa, die fokte paarden. Al snel werd ik op een fokmerrie gezet en daarna was ik om. Ik kreeg mijn eerste pony Coshita van mijn opa en toen ik een beetje kon rijden, gingen we naar wedstrijden. Ik wist nooit van tevoren hoe het zou gaan; of ik viel er af, of ik had drie weigeringen, of ik won. Het was heel leerzaam. Na Coshita volgden andere pony’s. Als je er eenmaal inrolt, wil het gek lopen wil je er weer van af komen. Ik ben er nooit meer van af gekomen.”

De erelijst van Jordy Wilken is inmiddels al behoorlijk lang. Hij begon bij de pony’s en reed daarna in het Nederlands eventing team van de Junioren en Young Riders. In 2015 werd hij Nederlands kampioen eventing bij de Young Riders en behaalde hij een zesde plaats met het team op het EK. In 2016 en 2017 maakte hij deel uit van het KNHS Talententeam. In 2017 was hij lid van het Bavaria 0.0 eventingteam. Hij debuteerde in 2016 in het Nederlands eventing team dat deel uitmaakte van de Nations Cups en vertegenwoordigde Nederland ook in 2017, met als beste resultaat een prachtige vierde plaats tijdens de Nations Cup in Wiener Neustadt.


In 2018 werden ze in Waregem (BEL) 5e in de Nations Cup. Dit was ook het jaar waar Jordy Nederlands kampioen werd in de klasse Z met Amerillo.

In 2019 won Jordy silver bij het Nederlands Kampioenschap Senioren 4*. In Emmeloord won hij de 3*L.  


En wat een jaar was 2020! We werden 2e bij de Nationscup in Strzegom (POL). Met goede resultaten werd TEAMNL winnaar van de Nationals Cup 2020. Ook individueel reed Jordy een heel sterk jaar. Burry liep het hele seizoen een foutloze cross en een top 15 klassering. Met als hoogtepunt een 2e plaats in de 4* in Strzegom.  Wilbert Bo kwam het team versterken en hun wonnen de laatste wedstrijd van dit seizoen. 


Het nieuwe seizoen gaat binnenkort van start. Helaas heeft Wilbert BO ons team verlaten en hebben we hebben een nieuwe troef Curaçao !


Wil je ook les van Jordy?  Neem dan contact met hem op via het contactformulier

Jordy's internationale paarden

Burry Spirit, Jordy Wilken, Eventing, Eventing ruiter, Instagram, Website, Paarden, Chapeau

Burry Spirit

 

Burry Spirit heet op stal 'Bur' of 'Burremans. Het is een apart paard,' aldus Jordy. 'Hij is niet altijd even makkelijk in de omgang maar heeft wel veel vermogen. en kwaliteit. Als je ‘m wilt vangen, wil hij wel eens de wei uit springen. Ik ken Burry al heel zijn leven; hij is namelijk gefokt door mijn opa. Hij fokte met de hengst Casco en zijn Indoctro-merrie Retina H.H. In 2007 kwam daar een knap hengstveulentje uit; Burry.  Ook hem heb ik zelf opgeleid, met als beste resultaat een zevende plaats in de lange 4* cross in Strzegom in Polen.' Jordy heeft met Burry drie keer deelgenomen aan Military Boekelo, waar zij in 2019 een zilveren medaille wonnen op het NK senioren. In 2020 hopen ze hun eerste 5 sterren wedstrijd te gaan rijden. 

Wilbert Bo in Strzegom
Wilbert Bo in Strzegom
Wilbert Bo

De in 2009 geboren bruine ruin Wilbert Bo ( Watermill Rolex XX x Woodstock ) kun je sinds Augustus in Jordy’s stallen vinden! Ze hebben dit jaar ook direct hun eventing debuut gemaakt. Ze hebben dit hele seizoen een foutloze cross gereden. Ze eindigden bij hun eerste 2* al direct op een dertiende plaats. De laatste eventing wedstrijd voor het seizoen 2020 was in Strzegom. Daar wonnen Jordy en zijn nieuwe direct hun 3*! Jordy: ‘ Wat een paard, ik denk dat ik een crossmachine heb’. 
Jordy Wilken, Eventing, Eventing ruiter, Instagram, Website, Paarden, Chapeau

Chapeau Spirit

Deze bruine ruin is geboren in 2008 en heeft Jordy gekocht toen hij vier jaar oud was.  Jordy:  'Ik heb hem zelf opgeleid en hij loopt nu internationaal CCI4*.  In 2017 werd hij vierde in de Nations Cup van Wiener Neustadt! Naast de eventing start ik hem Z1 dressuur en Z springen. Mijn volgers zullen hem kennen als Chappie, zo noemen we hem op stal.' Een leuk weetje over Chappie is dat hij kan flemen op commando. 'Chappie is echt mijn grote vriend en ik heb heel veel aan hem te danken', aldus Jordy. 

Tegenwoordig rijdt Inge, Chappie. Hij helpt Inge om ervaring op te doen met eventing. Ook zijn ze samen vaak te vinden in de springring. Hij vind het geweldig om nog mee te kunnen doen. Dat stil staan vindt hij écht helemaal niks. 

Naast deze paarden heeft Jordy doorlopend  fijne allround paarden op stal, die hij traint voor de verkoop.  Wil je meer weten? Kijk dan bij for sale/te koop