Jordy zijn internationale paarden

Burry Spirit @Europeans Avenches 2021
Burry Spirit @Europeans Avenches 2021

Burry Spirit

Burry heet op stal 'Bur' of 'Burremans. Het is een apart paard,' aldus Jordy. 'Hij is niet altijd even makkelijk in de omgang maar heeft wel veel vermogen. en kwaliteit. Als je ‘m wilt vangen, wil hij wel eens de wei uit springen. Ik ken Burry al heel zijn leven; hij is namelijk gefokt door mijn opa. Hij fokte met de hengst Casco en zijn Indoctro-merrie Retina H.H. In 2007 kwam daar een knap hengstveulentje uit; Burry.  Ook hem heb ik zelf opgeleid, met als beste resultaat een zevende plaats in de lange 4* cross in Strzegom in Polen.' Jordy heeft met Burry drie keer deelgenomen aan Military Boekelo, waar zij in 2019 een zilveren medaille wonnen op het NK senioren.

 

 

 

 

 

In 2020 werden ze 2e bij de Nations cup in Strzegom. Individueel werden ze samen ook nog een keer 2e in de 4*L en liep Burry het hele seizoen in de top 15.  Inmiddels moeten we een beetje aan Burry zijn leeftijd denken en nemen ze alleen deel aan de vooraf geselecteerde wedstrijden.Zo WONNEN ze in april 2021 hun eerste 4* in Strzegom. Liep hij fantastisch in Haras du pun, reden ze hun eerste 5*!!  In Luhmühlen, en mochten ze weer deelnemen aan het EK in Avenches. 


Curaçao @ Renswoude horse trails 2021
Curaçao @ Renswoude horse trails 2021

Curaçao is een ruin geboren in 2007. Sinds 2021 zijn Jordy en Curaçao een combinatie. Begin dit seizoen zijn ze begonnen in de 2*. Vervolgens zijn ze direct van start gegaan in de 4*. Ze lijken een sterkte combinatie en hebben op alle wedstrijden al goed gepresteerd. 

Het karakter van Curaçao kun je het best beschrijven met deze woorden: Lief, werkwillig, meedenkend, fanatiek en soms wel snel afgeleid. Hij wil altijd zijn uiterste best doen, eigenlijk een beetje te veel!


Wilbert Bo @Strzegom 2020
Wilbert Bo @Strzegom 2020

Wilbert Bo of hoe wij hem noemen “ Willie”.  De in 2009 geboren bruine ruin Wilbert Bo ( Watermill Rolex XX x Woodstock ) kun je sinds augustus 2020 in Jordy’s stallen vinden. Sinds die tijd nemen ze deel aan diverse 3* wedstrijden en hebben ze ook al een eerste prijs op zak! Hij is een echte ‘crossmachine’. Jordy: ” Hij pakt echt geweldig aan, ik denk zeker dat dit er één is voor het hogere werk. Want als Wilbert begint te galopperen...”.


Buckle end Bertie @Strzegom 2021
Buckle end Bertie @Strzegom 2021

Buckle end Bertie is eind Juni 2021 naar ons toegevlogen vanuit Engeland. Hij had daar niet de juiste klik met zijn ruiter. Bij ons op stal noemen we hem gewoon “ Bertie “. Jordy en Bertie hebben nog niet veel wedstrijden kunnen rijden. De wedstrijden die ze reden waren wel veel belovend. Ze hadden goede klasseringen, en hebben een goede klik. Op naar een nieuw seizoen voor deze 2!


Naast deze paarden heeft Jordy doorlopend  fijne allround paarden op stal, die hij traint voor de verkoop.  Wil je meer weten? Kijkdanbij for sale/te koop